lauantaina

KERMAISTA PINAATTIA, DIJON-KRUTONGIT JA MMMUNA.

Jouluaaton perusteella oon ollut joko aivan sairaan kiltti ja hyvä ihminen, tai sitten oon voittanut elämänlotossa täyspotin. Veikkaan viimeisimpää!
Vähin kiitos on antaa takaisin jotain mitä ehkä osaa.
Sanonta "tie miehen sydämeen vie vatsan kautta" on kuulemma tänä aamuna todistettu todeksi.



KERMAISTA PINAATTIA, DIJON-KRUTONKEJA JA MMMMUNA:
( kahdelle )

2 kananmunaa
2 kourallista pakastepinaattia, sulatettuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
3 paksua viipaletta ranskanleipää
1+1 rkl dijon-sinappia
2 tl välimeren maustesekoitusta (tai vaikka vaan oreganoa)
suolaa
mustapippuria
3 rkl öljyä
0.5-1 dl kermaa

Starttaa
KRUTONGEISTA:

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Revi/ leikkaa leivät pieniksi kuutioiksi. Sekoita kulhossa öljy, 1 rkl sinappia ja mausteet, kippaa leipäpalat sekaan ja pyörittele niin, että kaikki leipäpalat maustuu. Levitä pellille ja kuumenna uunissa about 10 minuuttia, kunneskrutongit on rapeita ja ruskeita.

Sillä aikaa tee
KERMAINEN PINAATTI:

Kuumenna paistinpannulla pienessä öljytilkassa valkosipulia ja pinaattia hetken aikaa. Lisää 1 rkl sinappia, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kerma ja jätä muhimaan.

Nyt valmista kananmunat haluamallas tavalla. Mä paistoin, mutta esim. uppomuna toimis myös täydellisesti. Kunhan jätät keltuaisen skidist valuvaksi!

Oh yes - kaiken pitäis olla valmiina, eli möyhentynyt pinaatti lautaselle, päälle kananmuna ja vikaks vielä rapeet, sihisevät krutongit ja töihin.



Tää oli - kädet alas - paras aamiainen pit-kään ai-kaan! Voi kumpa edes yks uskois ja tekis. Jos laiskottaa, kannattaa kokeilla edes krutonkeja - aivan tautisen hyviä!

2 kommenttia:

  1. Luin ohjeen noin tunti sitten ja nyt on testattu :) Olit niin vakuuttava että en voinut ohittaa kun nälkäkin oli. Meillä ehkä vähentäisin seuraavan kerran dijonia, tai lisäisin hyvää makkaraa kylkeen (miehen toive) ;) Mutta maistui. Erinomaisesti. Eipä jäänyt lautasille paljon merkkejä siitä että tässä on juuri syöty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. YIPPEEE!
      Voin hyvin kuvitella, että makkara(?) tai vaikka rapeeks paistettu pekoni tosiaan toimis lisänä äärettömän hyvin. Mä oon ite niin hulluna dijoniin, että itse voisin melkein lisätä, mutta makunsa kaikilla.
      Hyvä jos maistui kuitenkin ja hatunnosto, että kokeilit :)

      Poista