lauantaina

ILLALLISTA JA HITTITUOTE..

Taas kahdentoista jälkeen.
Kaavin kaapista vähän ja sain paljon. Paljon hyvää, pakko jakaa, koska pakko hehkuttaa paahdettua valkosipulia - ja lähinnä sitä, että SITÄ SAA VALMIINA STOCKAN HERKUSTA!!! ( tarkempihko kuvaus lopussa )
Ja punkusta tuli nousuhumala ja jälkkäripiirakasta sokerihumala. Hyviä, nopeita, edullisia ja helppoja humalia, kokeile!

PUNAJUURI-VUOHENJUUSTOPASTAA
( kuudelle )


( kuvottavat, epärealistiset instagram-kuvat, yök )

500g spagettia

4 kypsäksi keitettyä, keskikokoista punajuurta
200g pehmeetä vuohenjuustoa
maun mukaan, PALJON paahdettua valkosipulitahnaa
suolaa, mustapippuria myöskin ihan reippaasti
( lisäks lisää vuohenjuustoa ja rucolaa )

Keitä pasta kunnolla suolatussa vedessä, ota syrjään kupillinen keitinvettä, valuta ja lorauta pikkasen öljyä sekaan, ettei ne nauhat tartu toisiinsa kiinni.

Pastan kypsyessä heitä tehosekoittimeen punajuuret, vuohenjuusto, valkosipulitahna ja mausteet. Surista soseeks. Kippaa kattilaan ja lämmitä. Lisää pastan keitinvettä ohentaakses kastikkeen mieluisaksi.

Sotke valmis pasta ja kastike yhteen, murenna päälle avokätisesti vuohenjuustoa ja rucolaa.
(Jossei bongaa tota valkosipulimöhmää, voi toki paahtaa valkosipulin itsekkin. Sitä ei kuitenkaan kannata jättää reseptistä pois, koska. No. Koska! )

NUTELLA-JUUSTOPIIRAKKA:
( armeijalliselle )

250 kaurakeksejä
5rkl voisulaa
300g nutellaa
450g maustamatonta tuorejuustoa
pari kädellistä hasselpähkinärouhetta
reilu desi tomusokeria

Murskaa keksit, lisää voisula ja ruokalusikallinen Nutellaa ja sekoita kunnolla. Painele piirakkavuoan pohjalle tiiviisti ja laita jääkaappiin odottelemaan.
Sekoita tuorejuusto ja tomusokeri kunnolla sekasin, niin ettei tomusokeri jää klimpeiks sinne sekaan. Lisää Nutella ja taas kunnolla sekasin. Toisaalta vois olla kivannäköinen jos jättäis sen vähän sellaseks raitaseks, eli tee siis kuten parhaaksi näet. Kunhan ne nyt on suurinpiirtein tasasesti sekasin. Kaada pohjan päälle, ripottele päälle pähkinärouhe ja jätä jääkaappiin mielellään vaikka koko yöks.
Tarjo suoraan jääkaapista, ettei täyte ehdi lämmetä ja löystyä.

Tästä syö kyllä tosiaan m o n t a suuta, pienestäkin palasta lähtee tukka päästä!

Bongasin Stockan herkusta, Itäkeskuksesta vielä kaiken lisäks tälläsen tuubin.



Oon koukussa. Oo säkin, hyvä riippuvuus!

2 kommenttia:

  1. oijoi, tuota tahnaa vois poistaa! Muistatko ollenkaan mitä kustansi?

    VastaaPoista
  2. Joojoo, tee se! Olisko toi tuubi ollut joku neljö euroa, ehkä minist päälle. Ei ehkä halvinta mahdollista, mut niin huippuhyvä kiirepäivien pelastus!

    VastaaPoista